/ община Стара Загора
Безплатен градски тур от поредицата  „Стара Загора -  неразказани истории по правите улици“ ще се проведе тази събота от 9:30 часа.
 
По време на обиколката ще се потопите в магията на времето, ще се върнете в миналото столетие, за да разкриете историята на някои от най-известните градски часовници, тайната на точното време и факти от живота на  известни старозагорски часовникари, съобщават организаторите.
 
Турът ще приключи пред емблематичния часовник на Държавен куклен театър, където за участниците са подготвени още изненади.

Единственият на Балканите куклен часовник спира за ремонт

Екскурзовод на пътешествието през времето и този път ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева.
 
Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително.
 
Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora.bg, на сайта www.visitstarazagora.bg или  https://forms.gle/MQgPWoNZkpN37NZ18 , както и във Фейсбук visitstarazagora.bg
 
Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.