Световна джаз легенда ще свири в Казанлък
Световна джаз легенда ще свири в Казанлък / zakazanlak.bg/архив

Племенникът на големия белгийски китарист от началото на века Джанго Райнхард- Луло Райнхард пристига в Казанлък, за участие във второто издание на Джаз фестивала в града, който ще се проведе в края на август, по време на 11 Празници в Долината на тракийските царе.

 

Луло Райнхард пристига специално от Дюселдорф с неговата група от още трима музиканти. Това съобщи специално Надя Тончева, организатор и вдъхновител на начинанието.

Дните, в които Казанлък ще е джаз сцена са 26,27 и 28 август.

 

 

Тридневната програма на джаз феста ще покаже и в нова, различна светлина българският Франк Синатра- джаз изпълнителят Васил Петров. Заедно с Огнемир Киров в първия от трите фестивални дни откриват съвместна изложба от 20 акварела на Огнемир Киров и 10 абстрактни рисунки с перо и туш на Васил Петров.

 

Час по-късно, в първия фестивален ден "Музикалното влакче", както и миналата година ще премине през центъра на града, за да възвести началото на празника и зареди с настроение казанлъчани. На живо във влакчето ще свирят музикантите от "Роял дикси бенд" от Велико Търново, които след официалното откриване на празниците ще изнесат свой самостоятелен концерт на площад "“Севтополис".

Вторият ден на фестивала предлага неустоими изживявания за приятелите на джаза, с казанлъшкото издание на ДЖАЗ КАФЕ"- творчески портрет на джаз музиканта на ХХ-ти век- тромпетистът Майлс Дейвис, по повод 90 години от неговото рождение.

 

Известният музикант ще бъде представен от Светослав Николов, водещ на предаване за джаз по ДЖАЗ ФМ радио. Домакинът на проявата – Музей на фотографията в Казанлък дава дом на специалната фото изложба, посветена на миналогодишното, първо издание на Джаз фестивала в Казанлък.

Втората фестивална вечер е за концертите на площад „Севтополис“ на Кристина Кирова квинтет и Акустичното джаз три от Димитровград и приятели. Концертът е посветен на 30 годишнина на триото.

 

Джем сешън в късните часове на деня слага точка на музикалната джаз вечер.

Джаз фурорът продължава и през третата вечер на фестивала, 28 август, когато на сцената на площад „Севтополис“ ще свирят „Койчев- Недялков проект“: китаристите Веселин Койчев и Цветан Недялков, както и Кристиян Желев-ударни и Христо Минчев – бас.

 

Всички концерти и прояви от програмата на джаз фестивала в Казанлък са безплатни