Стилиян Петров в България от 4 май
Стилиян Петров в България от 4 май / Gulliver/Getty Images

Официалният посланик на Евро 2015 по футбол за юноши до 17 години Стилиян Петров се завръща в България още на 4 май, обявиха от Българския футболен съюз. Преди да пристигне в Стара Загора изигралият 105 мача с националния екип бивш футболист ще има няколко прояви в София.

На 6 май Стилиян ще присъства на откриването на Евро 2015 на стадион „Берое". Церемонията започва в 18,00 часа, час по-късно на стадиона излизат отборите на България и Хърватска.

За Петров това е първо завръщане в България от март 2012 г. когато бе обявено, че страда от левкимия. До завършването на пълния курс на лечението му той имаше лекарска забрана за пътуване със самолет. Заради болестта полузащитникът бе принуден да спре с футбола и в момента е част от треньорския щаб на последния си тим Астън Вила.

Последният мач на Стилиян Петров с националния отбор бе в края на 2011 г. Той бе под №105 в кариерата му. Това е и верният отговор на втория въпрос в играта на Дарик радио-Стара Загора, посветена на Евро 2015 г. Днес в 16,05 ч. на честота 106,8 ще се проведе и третото издание на играта.

Победителите могат да получат своите билети всеки работен ден в офиса на Дарик радио Стара Загора на адрес бул. „Св.Княз Борис" 35 Б, всеки работен ден до 16.30 часа.