Старозагорски регион беше представен туристически агенции от цял свят
Старозагорски регион беше представен туристически агенции от цял свят / Икономически портал - Стара Загора

Туристическият потенциал на Старозагорски регион беше представен на
60-ата Генерална асамблея на Световната асоциация на туристическите агенции WATA, която се проведе в Барселона този месец.

„За първи път пред Генералната асамблея беше представен регион като потенциал за конкретни туристически продукти и това впечатли силно всички участници", заяви представителят на WATA за България Огнян Благоев и допълни,че проектът е подкрепен лично и от изпълнителният директор на WATA Кристин Фурние, която участва в двудневен туристически форум в Стара Загора и Казанлък.

„Успоредно с представянето на Старозагорски регион предложихме на участниците в асамблеята 7-дневна екскурзия в региона, която да съчетава посещение на забележителни обекти и активна почивка", каза още Огнян Благоев.

Проектът „Представяне на Старозагорски регион като устойчива и предпочитана туристическа дестинация" се реализира от Търговско-промишлена палата, Агенция за регионално-икономическо развитие, Областна администрация и общините от региона.

„За пореден път ще представя проекта пред Министерството на културата и ще настоявам за преразглеждане на Стратегическия план за развитие на културния туризъм", заяви областният управител Йордан Николов.