/ Община Нова Загора
За четвърта поредна година се провежда националната кампания „Великден за всеки”, която се организира от националния омбудсман Мая Манолова, насочена към подпомагане на възрастните хора.

Тази година кампанията набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита единствено за целите на кампанията като титуляр  е  Български Червен Кръст:
 IBAN BG53UNCR70001522802795     банков код: UNCRBGSF

Може да се изпрати SMS на номер 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС. Оnline дарения от България и чужбина-на сайта на БЧК www.redcross.bg

Заедно да подпомогнем  хората в пенсионна възраст, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденска надбавка поради размера на пенсията си, призовава местният обществен посредник Надежда Чакърова.

„Включвайки се в дарителската акция, имате възможност да посочите за коя община желаете да направите дарението, за да могат набраните финансови средства да бъдат справедливо разпределени във ваучери към възрастните хора в община Стара Загора. Ако решите да дарите хранителни продукти за пенсионерите от общината, Ви информирам, че договорът за дарение ще е от БЧК“.

Местният омбудсман изразява надежда, че "ще се обединим и ще успеем да реализираме  благотворителната инициатива и ще бъдем добротворците, които да допринесат възрастните хора да посрещнат по-щастливо светлия християнски празник – Великден“!