Стара Загора кандидатства по проект за развитие на автобусния транспорт в големите градове
Стара Загора кандидатства по проект за развитие на автобусния транспорт в големите градове / netinfo

Стара Загора, Плевен, Пловдив, Русе и Варна ще кандидатстват по програма за регионално развитие на автобусния транспорт и организацията на движение в големите градове, съобщи в интервю за Дарик  заместник-кметът на община Стара Загора Белчо Белчев. Една от крайните цели на този проект е изграждане на нова контактна мрежа, закупуване на нови тролеи, както и осигуряване на видеонаблюдение.

Белчо Белчев участва в заседание на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на което е била обсъдена тръжна процедура за избор на консултант на петте града.
"Неговият хонорар ще бъде платен от Министерството", уточни Белчо Белчев. По думите му до седмица всеки един от петте града, кандидатстващи по програмата трябва да внесе в министерството предложение за консултант.
Окончателният избор ще стане до март 2010 година.


"Избраният консултант ще разполага с 80 седмици да проучи всеки град и да изработи проект, с който съответната община да кандидатства в програмата",допълни Белчо Белчев.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството финансира 85 процента от този проект, останалите пари осигурява община Стара Загора.