Хиляди на Тайм Атак и Дрифт шоу в Кюстендил
Хиляди на Тайм Атак и Дрифт шоу в Кюстендил / netinfo
13 нови автомобила вече са на разположение на ОД МВР в Стара Загора. Превозните средства са предназначени за работата на пътните полицаи, разполагат с автоматична връзка за проверка на документите. Така ако шофьор, който има неплатени глоби под формата на актове или фишове, бъде спрян от патрул, всички предишни нарушения ще бъда установени на място от полицаите. Проверката обхваща не само документите на шофьора, но поведението му на пътя и данни дали човекът се издирва, дали колата, която кара е редовна и дали тя има необходимите застраховки и прегледи.
 
Спад на леките и тежките пътни произшествия за първите четири месеца на годината, отчитат от Пътна полиция Стара Загора и припомнят, че високата скорост и употребата на алкохол остават основни причини за катастрофите.

Четири са констатираните до момента дрифтове на територията на града, като за миналата общият им брой е бил 12-13. Санкцията за нарушителите е солена-3 хиляди лева.
 
И тази година по време на абитуриентските балове ще има засилено полицейско присъствие, особено пред местата, където младите хора ще отбележат завършването на средното си образование. За да остане празничното настроение, от Пътна полиция съветват абитуриентите и близките ми да спазват Закона за движение по пътищата. Необходимо е младите хора да се погрижат за своята безопасност, да не позволяват рисковото поведение на приятелите им да ги постави в критични ситуации от пътен или друг вид инцидент.