Областният управител призова младежите да правят любов, а не дрифтове
Областният управител призова младежите да правят любов, а не дрифтове / Областен управител Габрово

Областният управител Николай Сираков призова младежите да правят любов. Това стана при отбелязването на Третата глобална седмица на ООН за пътна безопасност в област Габрово.

„Правете любов на тази възраст, а не дрифтове! Енергията ни е една, дали ще я вложим в любов или в демонстрация на това колко добре въртите колата на кръговото или на кръстовището, енергията си остава една. Затова, вложете я в нещо, което има смисъл и носи удоволствие, а не в нещо, което ще ви покаже колко сте велики, но не се знае докога”, каза Сираков.

Областният управител призова младежите да правят любов, а не дрифтове
netinfo

Сираков се обърна към участниците в срещата с предложението да се включат в експеримент - да не запомнят цифрата 7.

На въпроса коя е цифрата единодушно получи отговор – "7 е!".

„Резултатът е същия, когато ви се каже да не карате с превишена скорост", обясни Николай Сираков и допълни, че всяко нещо, което се забранява, на подсъзнателно ниво ни стимулира да го направим - просто защото така сме устроени.

„Затова много ми се иска да успеем да преместим фокуса, върху това не какво не трябва да правим, а върху това какво трябва да правим, за да може да се насладим максимално на пътуването и да постигнем всичко онова, заради което сме го предприели”, каза още областният управител.

Специално за кампанията, посветена на пътната безопасност Атанас Божилов демонстрира своя състезателен автомобил и екипировка и призова учениците да помислят за това, че високите скорости са само за състезанията.

Областният управител призова младежите да правят любов, а не дрифтове
netinfo

В срещата взе участие и Цветомир Михов, народен представител от региона.

След дискусията, образователният филм "Млада Европа" събра младежите пред екрана, за да им покаже истинската страна на живота, която понякога далеч не е розова.

Участниците получиха листовки, които информират младите хора и водачите на автомобили за необходимостта да спазват правилата за движение като условие за защита на своя живот и живота на останалите участници в движението.