щети Стара Загора
щети Стара Загора / община Стара Загора
Няма сериозни щети
Сигнали за паднали клони на дървета, навявания по пътното платно, счупени дървета са подали старозагорци на горещия телефон на общината. Почистващите фирми, отговарящи за пътната мрежа в града и селата, са работили цяла нощ. Екипи на общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“ и регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са се отзовали на десетки обаждания за паднали клони и счупени от ураганния вятър дървета в града и към селата Могила, Дълбоки и Горно Ботево, както и до разклона за Памукчии.
 
Силният вятър е съборил пътни знаци, оградни пана на строителни обекти, както и е разместил ограничителите при временното кръгово кръстовище по ул. „Калояновско шосе“.  Постъпил е сигнал и за клатещ се билборд в района на кръстовището на бул. „Славянски“ и ул. „Стефан Караджа“
 
Граждани са информирали и за нарушено електрозахранване към старозагорските квартали „Лозенец“ и „Кольо Ганчев“.  Работи се по отстраняване на проблеми в мрежата и в селата Сладък Кладенец,  Лясково и Хан Аспарухово. 
 
Уличната мрежа в Стара Загора се обезпечава от 14 машини и е обработена срещу заледяване, няма информация за закъсали автобуси от градския транспорт. Зимното поддържане и снегопочистване в града се извършва от ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС. За старозагорската пътна мрежа от IV-ти (четвърти) клас отговаря „Трейс – Пътно строителство“ АД.
 
Информацията за обстановката може да се подава до оперативния дежурен на Община Стара Загора и звено „Градска мобилност“ на следните телефони: 042 250 005; 042 614 613; 0885 901 212; 042 614 821; 0884 708 667, както и към Горещ телефон за сигнали 0800 157 37.