Сериозни щети след градушката в Казанлък
Сериозни щети след градушката в Казанлък / Д.Бобева

Сериозни са щещите след падналата градушка, примесена с буря и дъжд в Казанлък, малко след 17 часа тази вечер. 

В продължение на 8 минути ледени зърна с размери на бадем изпотрошиха на практика голяма част от празничната украса в центъра на Казанлък, повредиха сериозно много от сувенирите на художници и занаятчии по улицата на занаятите , подредена в чест на празника на розата и създаоха сериозни проблеми на организаторите.

От силния вятър в района на парк "Розариум" падна електрически стълб, а пороят превърна в огромни реки казанлъшките улици. наводнени са множество мазета, изпочупени са клони,  наранени са леки автомобили, както и търговски сергии. На няколко места в града имаше и  токови удари.

Излезлите за празничното откриване на 43-тия празник розата казанлъчани бяха принудени  да се приберат панически по домовете си а смелчаците - да газят в огромните реки, в които се превърнаха казанлъшките улици.

Заради  дълбоките  води на практика непроходим за кратко бе района около бензиностация в района на кавртал "Изток". 

 Само след минути на плодащ "Севтополис" трябва да започне празничната церемония по коронясването на царица Роза 2009 -Полина Блажева. Засега в града не вали и на празния допреди минути площад, отново се събират граждани. 

В  21 часа на площада в казанлък започва и концерт на фамилия "Тоника".