РМС Инициатива организира обучителен семинар за младежи
РМС Инициатива организира обучителен семинар за младежи / DarikNews.bg, архив

Регионален младежки съвет „Инициатива" организира обучителен семинар от 12-ти до 14-ти септември в комплекс „Пряпорец". В него участват над 20 младежи от Старозагорско. Ентусиастите ще научат как се пишат европейски проекти по младежки програми и какви инициативи биха могли да реализират самите те. Техният "прощапулник" в европейските перспективи е ориентиран изцяло към методите на неформалното образование.

Част от темите, които ще бъдат включени в семинара са "Добри пракрики за междукултурно сътрудничество", "Междукултурен диалог между различните общности", "Лидерство и лидерски качества" и др.

Чрез настоящия семинар се цели да се даде възможност на младите хора да осъществят идеите си. Всеки един ентусиазиран и целеустремен млад старозагорец може да се присъедини към РМС "Инициатива" и даде своя принос.

Официалното закриване на семинара ще се състои на 14-ти септември от 16:00 часа в зала 2 на хотел „Верея". По време на заключителната част ще бъдат обявени резултатите от семинара и на участниците ще бъдат връчени официални сертификати от Живко Тодоров - народен представител от 41-вото народно събрание.

Гост-леткори на семинара ще бъдат Матю Йолд - координатор по младежки програми, и Киран Бали - член на ръководството за Европа на организацията „Инициатива за международен диалог" към ООН.