Ремонтират тротоарите по централния булевард от П.Евтимий до Крайречен
Ремонтират тротоарите по централния булевард от П.Евтимий до Крайречен / Община Стара Загора

Община Стара Загора започна втория етап на рехабилитацията на тротоарните настилки на централния булевард „Ц.С.Велики" в участъка от бул. „П. Евтимий" до бул. „Крайречен". Веднага след абитуриентските балове ще се ремонтира от ул."Х.Д. Асенов" до до ул. „Димчо Стаев".

Изпълнител е обединение „Пи Ес"Стара Загора, а стойността е 941 268,12 лв. За срок от 60 дни ще бъде извършен демонтаж и извозване на 17 748 кв.м. тротоарни настилки, основата ще бъде почистена и подравнена и ще бъде положен пясък с дебелина 10 см. Строителните дейности включват още коригиране на шахти, изграждане на тротоарна настилка със сиви бетонови плочи- „бехатон" с дебелина 60 мм и поставяне на бетонови бордюри.
След завършването им се предвижда да бъде положена и нова асфалтова настилка на уличното платно.

Община Стара Загора поднася извинения за неудобството и умолява водачите на МПС и пешеходците да се движат с повишено внимание.

В първия етап на строителните работи за цялостна рехабилитация на тротоарните настилки на централния булевард „Цар Симеон Велики" беше обхванат участъка между бул. „П. Евтимий" и ул. „Х.Д. Асенов".

Общо 1,5 млн. лв. са заложени в бюджета за основен ремонт на централния булевард „Цар Симеон Велики" с нови тротоари и озеленяване. По този начин централната част на Стара Загора ще придобие още по-приветлив и съвременен облик.

Още три основни улици и 22 междублокови пространства ще бъдат комплексно благоустроени с близо 10 млн. лв. по подписания на 20 май от кмета Живко Тодоров договор за изпълнение на проект „Зелена и достъпна градска среда".