Язовирите в Старозагорско се контролират, няма опасност за населението
Язовирите в Старозагорско се контролират, няма опасност за населението / Областна администрация Стара Загора
Язовирите в Старозагорско се контролират, няма опасност за населението
50098
Язовирите в Старозагорско се контролират, няма опасност за населението
  • Язовирите в Старозагорско се контролират, няма опасност за населението

Няма опасност от преливане на язовирите в региона, увери областният управител Недялко Недялков. Издадена е заповед до кметовете на общините, на чиито територии има язовири, до понеделник да представят актуална информация за състоянието им. Преливните системи на всички по-големи микроязовири действат и няма опасност за населението.

Микроязовирите са собственост на общините. „Копринка" и „Жребчево" са на „Напоителни системи" ЕАД. Водните обекти са със запълнен обем съответно на 40 и 65 %.

Недялков е изпратил писмо и до кмета на Нова Загора, както и до областния управител на Сливен, в което е поискал информация за състоянието на водните обеми в микроязовирите на тяхна територия и контролираното освобождаване на водите, които се вливат в яз. „Ковачево".

Язовирите в Старозагорско се контролират няма опасност за населението
netinfo

Около 30 души от „Мини Марица-изток", Басейнова дирекция и предприятие „Язовири и каскади" контролират язовира и няма опасност от преливане, стана ясно след инспекцията, която извърши старозагорският областен управител.

„Опасност за населението няма, но ние, заедно с ръководството на „Мини Марица-изток" искаме да сме сигурни, че няма да възникне опасност от преливане на язовира и наводнение на рудниците".

Подробности по темата чуйте в прикачения звуков файл.