Ще бъдат разпитани служители на МВР, ДАНС и др.
Окръжна прокуратура – Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за разпространена информация без разрешение на наблюдаващия прокурор.

В четвъртък стана ясно, че трима чужди граждани, заемали отговорни позиции в завод „Арсенал", са задържани от криминалисти на ОДМВР - Стара Загора. Специализираната операция е проведена след подаден сигнал за  установена липса на конкретни изделия от „Арсенал“ АД - Казанлък и документи. Информацията в тях е изключително чувствителна за фирмата и представлява интерес за български или чужди конкурентни фирми.

Задържаха трима чужденци, изнесли важни документи от завод „Арсенал“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Досъдебното производство е за разгласяване на информация, представляваща следствена тайна по образувано вече досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора за кражба на конкретни изделия от фирма и документи със съдържаща се в тях информация, чувствителна за фирмата и представляваща интерес за чужди конкурентни фирми.

Разпространената информация би застрашила националната сигурност на страната, може да попречи на разследването и за реализирането на наказателна отговорност на виновните лица. Данните са изнесени без разрешение на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора.

По този повод ще бъдат разпитани служители на МВР, ДАНС и др. и ако се съберат достатъчно доказателства ще се предприемат съответните действия за търсене на наказателна отговорност от виновните лица. 
 
 
Апелативна прокуратура Пловдив