Доведоха задържаните за шпионаж на разпит в полицията в Казанлък
Трима чужди граждани, заемали отговорни позиции в завод „Арсенал", са задържани от криминалисти на ОДМВР - Стара Загора.

Специализираната операция е проведена след подаден сигнал за  установена липса на конкретни изделия от „Арсенал“ АД - Казанлък и документи. Информацията в тях е изключително чувствителна за фирмата и представлява интерес за български или чужди конкурентни фирми.

БГНЕС

След  осъществено взаимодействие с ТДНС - Стара Загора са планирани и съвместни действия, уведомена е районната прокуратура.

Районна прокуратура-Казанлък наблюдава досъдебно производство за производствения инцидент в завод на „Арсенал“

В рамките на разследването са разпитани свидетели. Установено е, че в завода, със сключени трудови договори, са работили 24-годишен литовски гражданин, негова съгражданка – на 59 години, и 60-годишен гражданин на Русия. Дейността им е била свързана с иновативни технологии, обезпечаващи продукцията на дружеството.

БГНЕС

Тримата са били в неплатен отпуск до 17 септември, след което не са се явили на работа. Установено е, че са се придвижвали с леки автомобили, справка за задграничните им пътувания показала, че те са влезли в страната на 2 октомври, били са в Казанлък и са тръгнали обратно. С цел предотвратяване напускането им от страната, до ГДГП е изпратено искане за щателна проверка.

На 5 октомври тримата чужденци и автомобилите им били засечени на ГКПП „Кулата“ и въз основа на писмена информация от РУ - Казанлък, са задържани за срок до 24 часа.

На „Калотина“: Задържаха мъж за крупен банков обир в Австрия (СНИМКИ)

В автомобилите им са открити книжа и вещи, за които се предполага, че са пряко свързани с предмета на доказване по досъдебното производство.

Доведоха задържаните за шпионаж на разпит в полицията в Казанлък
МВР/БГНЕС