Приключи проектът Спорт за децата в детските градини
Приключи проектът Спорт за децата в детските градини / netinfo

В Стара Загора успешно приключи проект на спортен клуб "Спортна гимнастика" по програмата на ММС "Спорт за децата в детските градини" 2016.

В целодневна детска градина 10 "Светлина" в Стара Загора с директор Йоанна Димитрова беше реализиран шестмесечен спортен проект. От март до септември макюуганите два пъти седмично имаха своите спортни занимания и развиваха своите качества и двигателна култура със занимателни спортни надпревари, батут и разнообразни спортни игри, танци и гимнастически упражнения.

Основна цел и постижения на проекта са създадените по- добри условия в градината с закупуването на спортни уреди и възможности за участие на децата в безплатни занимания с физически упражнения и спорт, с цел подобряване здравния им статус, физическата дееспособност и увеличаване на двигателната активност на децата.

Със спортните занимания със средствата на спортната гимнастика, малки и големи деца бяха възпитавани и мотивирани в интерес и любов към спорта. Родители, детски учители и деца се надяват тази програма на ММС да продължи и бъде и занапред двигател и възможност за стотици деца да се докоснат до магията, наречена спорт.