/ ThinkStock/Getty Images
Операцията е реализирана на 5 юли, след проведено разследване на информация, получена в териториалния сектор на ГДБОП-Стара Загора. В действията са участвали и служители на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД на МВР, както и колегите им от Второ районно управление.

Откриха голямо количество цигари и тютюн без бандерол, има задържани

В резултат на планирана акция, в село Ракитница бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, собственост и управляван от старозагорец. При инспекцията в колата било открито голямо количество цигари без акцизен бандерол.

След пратка от офис на спедиторска фирма: Задържаха двама за наркотици и тютюн

В условията на неотложност е извършено претърсване и изземване както в лекия автомобил, така и в помещения, обитавани и стопанисвани от мъжа на територията на град Стара Загора.

Иззети са общо 4 000 кутии цигари без акцизен бандерол; 6 чувала с около 120 кг нарязан тютюн и около 13 360 литра алкохол, съхраняван в бидони, туби и други съдове, отново без бандерол, какъвто се изисква по закон. 

Откриха безакцизни цигари

Във Второ районно управление-Стара Загора е образувано бързо производство. Притежателят на контрабандната стока е задържан за срок от 24 часа.  Работата по случая продължава по ръководството на Районна прокуратура.
ОД на МВР-Стара Загора