/ цигари / Thinkstock/Getty Images
За 24 часа са задържани двама мъже от Хасково и от Раднево заради близо 70 кг безакцизен тютюн. В автомобила на 48-годишен хасковлия са открити 18 броя полиетиленови торби с клик система със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол, с общо тегло 9 кг.

След пратка от офис на спедиторска фирма: Задържаха двама за наркотици и тютюн

При последвало претърсване на адрес в Гълъбово са намерени и иззети множество чували със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол, с общо тегло 60,6 кг, машина за рязане на тютюн, електронна везна, множество полиетиленови пликове с клик система. Установена е и съпричастност към деянието на 36-годишен мъж от Раднево. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава.
 
1 060 къса саморъчно свити цигари и около 152,5 кг. нарязан тютюн, без акцизен бандерол, гилзи за цигари и машина за пълнене на цигари, открили униформените в дома на 50-годишен мъж от Стара Загора. Те са иззети при полицейска операция срещу държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол.
 
Откриха безакцизни цигари

При операцията, извършена на 24 април са намерени още 10 000 къса саморъчно свити и пакетирани цигари, около 1 кг. нарязан тютюн без акцизен бандерол, гилзи за цигари, полиетиленови пликове клипс система и 2 бр. машини за пълнене на цигари в дома на 34-годишен старозагорец.