/ БТА
Тодоров посочи, че ще бъдат направени и структурни промени и ще има промяна в ресорите на заместник-кметовете
Преизбраният за четвърти мандат кмет на община Стара Загора Живко Тодоров представи пред медиите екипът, с който ще работи през следващите четири години.

Той посочи, че ще има петима заместници, сред които са досегашните заместник-кметове Милена Желева, Радостин Танев и Надежда Чакърова. Нови попълнения в екипа ще бъдат арх. Мартин Паскалев и Павлина Делчева. 

При 100% обработени протоколи: В 8 областни града избраха кмет на първи тур, другите - на балотаж

Тодоров посочи, че ще бъдат направени и структурни промени и ще има промяна в ресорите на заместник-кметовете. „Екипът е в синхрон с обновлението, което хората очакват да се направи. Ще очаквам от заместник-кметовете бързо да влязат в работата и да работят активно, защото хората изискват това от нас.

Активна работа, отговорност и повече работа, по-малко приказки“, посочи Живко Тодоров и припомни, че вече няма нито един заместник-кмет, който е бил в първия му мандат. В началото на срещата Тодоров благодари на бившите заместник-кметове инж. Янчо Калоянов и Красимира Чахова.

Преизбраният кмет посочи, че предстои да бъде направен конкурс за избор на позицията „секретар на общината“. Той коментира, че в четвъртък предстои среща с министъра на икономиката Богдан Богданов във връзка с изграждане на Индустриална зона в района на летището.

„Нашето желание е да работим в екип с правителството, защото в тези трудни времена е важно да имаме партньори, а да не търсим конфронтация. Ще работя този проект да бъде включен в бюджета на държавата за следващата година.

Това ще даде възможност всички дейности като обществени поръчки, проектиране да бъдат финансирани. Догодина трябва да започнем да правим инфраструктура на това летище, ако искаме скоро да имаме работеща индустриална зона там“, посочи кметът.
Павлина Дудева, БТА