Преизбраха доц. д-р Мая Гълъбова за Декан на Медицински факултет
Преизбраха доц. д-р Мая Гълъбова за Декан на Медицински факултет / DarikNews.bg, архив

Доц.д-р Мая Гълъбова беше преизбрана за Декан на Медицинския факултет на Общото събрание на факултета. Тя получи 239 гласа от общо 256 участници във вота.

По време на първия и мандат Медицинският факултет в Стара Загора стана първият в нашата страна, който има 10 акредитирани лаборатории за научно-изследователска дейност. За четири години бяха инвестирани близо 4 млн. лева в нова техника.

Учени от Медицински факултет работят по 76 научно-изследователски проекти. В ход са 6 международни проекта. За първи път от началото на следваща година започна съвместен проект и с учени от Китай.

През 2011 година са сключени 6 билатерални договори с цел практическо обучение на студенти по медицина от Медицински факултет в Стара Загора. Договорите са с Австрия, Франция и Германия.

Нови възможности за мобилност на студентите -медици се откриват и чрез сключения двустранен договор с Института по анатомия и цитология в град Гиесен, Германия, който стартира през 2012 година. Продължителността на обучението е една година.