Те били превозени до „зелена“ граница с България от двама турски граждани, за което платили по 3500 евро на човек
Прокуратурата повдигна обвинение на 24-годишен румънец за превозване на мигранти, съобщиха от обвинението.

На 10 юни, на автомагистрала „Тракия“, км 190, община Чирпан, Стара Загора, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомагал 35 граждани на Афганистан - всички мъже да преминават в страната.

Заловиха група мигранти на АМ „Тракия“

Деянието е извършено по отношение на повече от едно лице и дете, ненавършило 16 г.  Той е шофьор по професия. По обява за работа той е бил нает да извърши превоз на пътници от посочена начална точка, близо до границата с Турция, до Сърбия.

Уговорката била да му бъде платено, когато стигне в съседната държава. Преди повече от година групата чужденци емигрирали от Афганистан и пребивавали в Истанбул, Турция.

Те били превозени до „зелена“ граница с България от двама турски граждани, за което платили по 3500 евро на човек. У нас чужденците, сред които и момче на 14 г., вървели около четири денонощия и стигнали до асфалтов път и около 21:30 часа, обвиняемия ги е качил в автомобил.

Колата била посочена от турските каналджии. На 10 юни той е бил спрян за проверка от униформени. Обвиняемият е задържан за 72 часа.