Полина Блажева  е Царица Роза 2009
Полина Блажева е Царица Роза 2009 / Иван Бонев

 

19-сет годишната Полина Блажева бе избрана за царица Роза 2009 година тази вечер в Казанлък .

 Полина се състезаваше с №9, който й донесе успех.

 8-членно жури, председателстван от кардиохирургът професор Генчо Начев, оценяваше 20-те претендентки за короната в 4 критерия: външност, елегантност, чар и пластика, излъчване и комуникативност и сценично поведение.

  Претендентките за най- престижната титла за красота в Розовата долина  се състезаваха в два тура: с младежки облекла и лични официални тоалети.

 Избраната за Царица Роза 2009 година е възпитаничката на Хуманитарната гимназия  „Свети Св. Кирил и Методий" в Казанлък.   Полина Блажева, заедно със  своя брат са един от най- успешните двойки по спортни танци в България.

 Тазгодишната царица Роза е мечтае да учи в Стопанската академия в Свищов и един ден да стане неин ректор.

 „Отличен"- 5,75 е оценката на Полина от предварителния изпит по  география.

Царица Роза 2009  е  зодия „ Овен".

 Полина впечатли жури  и публика, освен със своята грациозност  на танцьорка с 13 годишен опит на сцената, но и уникалния си тоалет,  решен в златисто, вдъхновен и ушит от нейната майка- украинката  Елена Блажева. 

 Подгласнички на тазгодишната казанлъшка царица станаха Ралица Крушева  от ПГ по транспортен мениджмънт  в Казанлък и възпитаничката на ХГ „Св.св. Кирил и Методий" Йоанна Димитрова.

 Трите  красавици ще са начело на  празничното казанлъшко шествие  на 31-ви май, което е и кулминацията на традиционния  за града Празник на розата.