пари левове
пари левове / iStock/Getty Images
До 30 юни е срокът за заплащане на първата вноска от местния данък върху недвижимите имоти, превозните средства и такса битови отпадъци за община Стара Загора, а за втората вноска – до 31 октомври.

Данъчната кампания вече започна,  размерът на налозите не е променен, стартира и уведомяването на гражданите с писма за дължимите суми.

До края на месец април е срокът, в който всеки заплатил пълния годишен размер на данъка върху недвижим имот или  данъка върху превозно средство в Община Стара Загора, ще се възползва от 5-процентна отстъпка върху стойността на налога.

Няколко са възможностите за плащане на данъци и такси към Община Стара Загора. Едната е на място в Бюрата „Местни данъци и такси“, където се заплаща в брой или чрез ПОС терминални устройства:

І. ПАРИЧЕН САЛОН "ЦЕНТЪР"
Адрес: бул. "Митрополит Методи Кусев" № 35 /срещу Операта/
Телефон: 042/ 622 613

ІІ. ПАРИЧЕН САЛОН "ЦЕНТЪР - ФИРМИ"
Адрес: бул."Митрополит Методи Кусев" № 5
Телефон: 042/ 601 161

ІІІ. ПАРИЧЕН САЛОН "ИЗТОК"
Адрес: ул."Ангел Кънчев" № 70
Телефон: 042/ 264 027

ІV. ПАРИЧЕН САЛОН "ЗАПАД"
Адрес: бул."Цар Симеон Велики" № 28 /блока на бившия Кореком/
Телефон: 042/ 646 076

Все повече граждани вече се възползват от възможностите на онлайн платформата за МДТ https://mdt.starazagora.bg:4443/. Желаещите могат да погасят задълженията към местната администрация и банков път по сметката на Община Стара Загора, както и на касите на Изипей.