/ iStock/Getty Images
Поради усложнената пътна обстановка във връзка с ремонта на АМ „Тракия“, извършвани от км 182+294 до км 211+150, и засиления трафик по време на летните месеци за дните 2 юли и 4 юли - петък и неделя се въвежда временна организация на движението за превозните средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

От 12 часа до 21.00 ч. в посока от София към Бургас товарните автомобили ще бъдат отклонявани от 126 км на АМ „Тракия“ по път II-64 - с. Труд-с. Баня-път I-6-Калофер-Казанлък-път I-5-гр. Стара Загора-АМ „Тракия“ при 208 км, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Пренасочват тежките камиони по „Тракия“ край Чирпан

Същата мярка, но в обратен ред, ще се прилага в същия времеви диапазон в неделя в посока от Бургас към столицата. Екипи на Пътна полиция ще подпомагат трафика и ще указват посоката на движение на товарните автомобили на място. По пренасочения маршрут товарните автомобили няма да заплащат допълнителна ТОЛ такса.

Апелът към водачите е да спазват стриктно указанията на контролните органи и да се движат с повишено внимание в натоварените участъци, както и да спазват временните ограничения на скоростта.