/ Мини Марица-изток
Изпълнителният директор инж. Андон Андонов получи дарителска грамота "Будител на Стара Загора" за Деня на народните будители, на тържествено честване в Културен център „Стара Загора“ на 31 октомври, съобщиха от пресцентъра на „Мини Марица-изток“ ЕАД.

Обучават служители на „Мини Марица-изток” по европейски проект

Отличието връчи председателят на Съюза на учените в Стара Загора доц. д-р Васил Хаджиилев. На 110-тата годишнина от отбелязването на Деня на народните будители „Мини Марица-изток“ получи признание и благодарност за спомоществувателството и съхранението духа на Стара Загора.

„За нас е чест и отговорност партньорството със Съюза на учените в Стара Загора и подкрепата за институциите, работещи за да я има духовната енергия. Ще продължим да работим и занапред и да обогатяваме съвместните инициативи, защото „Мини Марица-изток“ ЕАД е енергийна независимост и национална сигурност.", обобщи при приемането на грамотата Андон Андонов.

„Мини Марица-изток” ЕАД

На тържествената церемония в Културен център „Стара Загора“ бяха връчени отличието „Анастасия Тошева“ на Община Стара Загора, наградите на Регионално управление на образованието и наградата „Будител на Стара Загора“ на Съюза на учените.

В залата се събраха хората на духа, учители, дейци на културата и науката. С Наградата „Будител на Стара Загора“, учредена от Съюза на учените са удостоени Райчо Гънчев, основател на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ и проф. Илия Димитров Ласкар от Аграрен факултет на Тракийски университет-Стара Загора.

Ефективното обучение по първа помощ намалява риска при инциденти на работното място

Всепризнат патрон на българското будителство е свети Иван Рилски, почитан като небесен покровител на българския народ и държава, който в народната памет е образец за себеотдаване, безсребърничество, любов към ближния и Отечеството и към когото народната обич и уважение остава жива през вековете.

Почитани са и много други будители, които народът канонизира като светци в своята историческа памет.