ММИ
ММИ / Мини Марица-изток
С три концерта и спортни турнири, най-голямото въгледобивно дружество у нас „Мини Марица-изток” ЕАД ще отбележи Деня на миньора – 18 август.

Традиционното поднасяне на цветя и венци пред паметника на небесния закрилник на миньорите Св. Иван Рилски в Раднево,  с участието на ръководството и на всички поделения на минния комплекс, ще се състои на 16 август в 9,30 часа

Масовият спорт е възродена традиция през последното десетилетие в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Над 50 състезатели – мъже и жени, от управлението и трите рудника за открит въгледобив, ще вземат участие в турнирите по бадминтон и тенис на маса в спортната зала на ММИ-Управление. Победителите ще получат купи, грамоти и парични награди.
 
Спортният празник по футбол и „теглене на въже” ще се проведе на 16 август на стадион „Миньор” Раднево. В него ще участват 45 състезатели , а старт на двубоите на терена ще даде футболната легенда Петко Петков, Почетен гражданин на Стара Загора. Изпълнителният директор на дружеството Андон Андонов ще награди победителите с купи, грамоти и парични награди.
 
В полувремето много емоции на стадиона се очакват от състезателите по „теглене на въже” от трите рудника, които са донесли редица спортни отличия на дружеството през годините. Победителите  ще си тръгнат с купи, грамоти и парични награди. Гласът на популярната изпълнителка Марижана Иванова ще допълни празничното настроение на стадиона.
 
В три последователни дни на сцената на Културния дом  за празника на миньорите ще пеят Веселин Маринов, „Диана експрес” и оркестър Южни ритми с Тодор Кожухаров.В празничните концерти ще се изявят още Танцов ансамбъл „Пловдив”, Спортен клуб „Импала”, Стара Загора,  Балетна школа „Па де Кре” и Фолклорно-танцов ансамбъл „Гергьовден”, Раднево.
 
В самия празничен ден, 18 август, в 11.00 ч. ще започне едночасов поздравителен концерт по радио Стара Загора за ръководството, работниците и служителите на минното дружество.