/ „Мини Марица-изток“ ЕАД
„Мини Марица-изток“ ЕАД и Старозагорската епархия поставят основите на нова традиция - организирането на православен лагер, за деца отглеждани в институции.

Деца участват в православен лагер

Осемнадесет деца - девет от Дома за деца лишени от родителски грижи - ДДЛРГ „Мария Терезия“ и девет от Център за настаняване от семеен тип - ЦНСТ за деца и младежи с и без увреждания в кв. "Зора", участват в летния православен ученически лагер, който се провежда в почивната база на „Мини Марица-изток“ ЕАД на курорта Старозагорски минерални бани.

Инспектират изграждането на новите роторни багери в Мини Марица-изток (СНИМКИ)

Инициативата е на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан и за втора поредна година се осъществява с финансовата подкрепа на "Мини Марица-изток". За първи път миналото лято бизнес и църква се обединиха в нова социална мисия.

Изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" с поздрав за Деня на миньора

Първият ден по традиция започна с молебен за здраве, отслужен в единствения у нас храм на името на „Св. Козма Зографски“. Началникът на Културно-просветния отдел при Старозагорска света митрополия, свещено иконом Йордан Карагеоргиев, поздрави участниците от името на владиката.

Близо 1800 души получиха квалификация за първото полугодие в Мини Марица-изток

В четиридневната програма са предвидени беседи от свещеници за вярата, християнските ценности и добродетели - добротворство, милосърдие, труд и обща молитва.

„Мини Марица-изток“ коректно изпълнява договорите си с превозвачи

Новото тази година са уроците по църковни песнопения, поверени на диригента на хора при Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ Мария Колева. 

Уникални багери изграждат на територията на „Мини Марица-изток”

Програмата на православния лагер включва и поклоническо пътуване до параклиса в местността Богородична стъпка и е съчетан с летен отдих от 9 до 12 септември.