/ Община Стара Загора
В Стара Загора отвори врати нова високотехнологична производствена линия, която предлага витаминно-минерални премикси и допълващи фуражи за животни. Инвестицията, която е направила фирмата в града е на стойност над 3 млн. лева, стана ясно по време на церемонията.

Панорама на професионалното образование на открито започна в Стара Загора (СНИМКИ)

„От името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров ви поздравявам, че откривате своето предприятие в нашия град, залагайки на високотехнологичното производство. По този начин създавате наистина добри условия на труд за вашите служители и перспективи за разрастване на бизнеса си. Пожелавам ви успех“, каза зам.-кметът на града Красимира Чахова. Тя пожела на ръководството и служителите на фирмата много нови пазари и партньори.

„Радвам се, че споделяте нашите удовлетворение и гордост от повода, който ни събира в Стара Загора. Новооткритата производствена линия се отличава с модерно и функционално оборудване и технология на смесване.

Кметът Живко Тодоров: Гледаме години напред за развитието на Стара Загора

Произведените в България добавки и премикси отговарят на най-високите стандарти. За нас това е начин да подкрепим животновъдството в страната ни и да докажем, че тук има конкурентоспособност на фуражния пазар“, обобщи Христо Папазов, управител и собственик на фирмата-инвеститор „Криста“ ООД. Той подчерта, че производството на фирмата е с висока добавена стойност.

Поздрави към новите работодатели и инвеститори отправи и проф. Иван Въшин, ректор на Тракийския университет, който даде заявка за бъдещи разговори по темата с обмяната на научен опит и практически знания между фирмата и студенти от Аграрния и Ветеринарномедицинския факултети на учебното заведение.

Благопожелания към начинанието отправи и Старозагорският митрополит Киприан.