От движение “Напред” искат оставката на Юлияна Палазова
От движение “Напред” искат оставката на Юлияна Палазова / netinfo

За незабавната оставка на заместник-кмета по въпросите на образованието, културата и здравеопазването в община Казанлък Юлияна Палазова настояват общински съветници от Движение “Напред”. Мотивът им за това са нерешените с години проблеми и липсата на сериозно отношение от страна на Палазова в сферата на образованието, културата и здравеопазването.

 

Искането за оставката бе отправено конкретно към кмета на Казанлък Стефан Дамянов. Според съветниците от Движение “Напред”, фактът, че заместник-кметицата е още на поста си при толкова нерешени проблеми означава, че в общината се толерира такова поведение.

Като сериозен проблем съветниците посочиха просрочените разходи в сферата на образованието за над половин милион лева, както и неяснотите около изразходването на средстава в културния календар на община Казанлък за миналата година.

 

Съветниците от Движение “Напред” са категорични, че ако кметът не вземе отношение по въпроса, на следващото заседание ще внесат искане за обсъждане на проблемите в ресорите, за които отговаря Юлияна Палазова. Те призоваха колегите си от останалите политически партии да вземат отношение по въпроса “както намерят за добре”.

 

В изказването си веднага след поисканата оставка, кметът на Казанлък Стефан Дамянов не коментира под никаква форма този въпрос.