/ ThinkStock/Getty Images
Окръжен съд-Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четирима души, задържани при проведени две полицейски операции за противодействие на разпространението на наркотични вещества, съобщиха от съда.

Две години и половина затвор за мъж, заплашил студентка с пистолет

На задържаните 29-годишен мъж и 25-годишна жена от гр. Стара Загора са повдигнати обвинения за извършени престъпления. По време на разследването са намерени 1,78 грама марихуана и амфетамин с тегло 1 килограм.

Осъдиха условно мъж, дал пари на длъжностно лице

На задържаните при друга специализирана полицейска операция 36-годишен мъж и 33-годишна жена също са повдигнати обвинения за извършени престъпления по чл.354а, ал.1 от НК (държане на наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение). Откритите наркотични вещества са метамфетамин с тегло 148,95 грама и 0.21 грама марихуана.

Задържаха старозагорец с близо 300 грама марихуана

Окръжен съд прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност, както и че съществува реална опасност същите да се укрият или извършат друго престъпление, ако не бъдат задържани.

Районна прокуратура предаде на съд 75 лица през месец януари

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.