съд темида
съд темида / / iStock/Getty Images
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден на 2 години и 6 месеца затвор, 55-годишен мъж, заплашил студентка с пистолет заради паркиране на автомобил

В края на януари миналата година  младата жена паркирала автомобила си в Стара Загора. При маневрата колата ѝ опряла в друга, а заради силния удар навън излезли собственикът на возилото и колеги на момичето. Мъжът се разкрещял и я заплашил, че ще ѝ отнеме книжката. Пред блока слязъл и братът му, който със законно притежавания си пистолет се приближил откъм гърба на младата жена, сграбчил я за рамото, обърнал я към себе си и насочил пистолета към главата ѝ, като казал,че ще разреши проблема. Студентката  изпищяла и се свила, а братът на подсъдимия го изблъскал от мястото.

Бил подаден сигнал на тел. 112. Пред полицейските служители подсъдимият отричал да е държал пистолет, държал се арогантно  и се опитвал да достигне до момичето. В този момент с таксиметров автомобил пристигнали родителите на пострадалата. Агресията на подсъдимия се насочила към баща ѝ, опитал да се саморазправи с него, но намесилите се полицейските служители предотвратили това. Мъжът се опитвал да ги избута, като ги обиждал с думите: “Палета, вчерашни хлапета, смешници!“. На място пристигнал и екип на „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Стара Загора, които огледали автомобилите и не установили видими щети. И пред тях мъжът се държал агресивно,като се опитвал да се отскубне и да достигне до пострадалата и баща ѝ. Мъжът бил арестуван и отведен в полицията.

Присъдата на Районен съд – Стара Загора подлежи на жалба и/или протест пред Окръжен съд – Стара Загора.