ръкостискане
ръкостискане / ThinkStock/Getty Images
СНЦ „Лайънс клуб Стара Загора – Августа“ е домакин на обучение за LEOлидери „Лео България: Готови да служим заедно”. То е за младежи от цялата страна и ще се проведе на 8 и 9 февруари.

Организатори са от Асоциацията на Лайънс клубовете Дистрикт 130-България.

Участници в обучението са Лео членове от всички Лео клубове в България, както и потенциални нови членове. Ще присъстват и представители на Младежки Общински съвет на Община Стара Загора, Младия Омбудстван и Международния Младежки център.Целта на обучението е да бъдат  мотивирани и приобщавани младите хора в обществения живот, възпитавайки в тях принципи и етика на социална ангажираност и отговорност.

На 8 февруари вечерта официално ще бъде чартиран Лео клуб „Стара Загора – Августа”, който е спонсориран от „Лайънс клуб Стара Загора – Августа“. В него ще членуват 22 младежи на възраст от 12 до 18 години от различни училища в Стара Загора.

Лео движението развива лидерските умения и качества на младите хора, като им дава възможности да споделят всички техни идеи и енергия, да градят и възпитават в себе си и връстниците си принципите на доброто, съпричастността, уважението и общуването.