дарение
дарение / община Стара Загора
Дарение от над 8000 броя конструктори и книжки за оцветяване, ще получат старозагорските детски градини  от Лайънс клуб Стара Загора-Августа, Лайънс клуб Плевен и Лайънс клуб София Капитал.
 
„Това е една прекрасна инициатива на Лайънс движението в България, инициатива за формиране креативността на децата в детските градини“, сподели зам.-кметът Иванка Сотирова.
 
Анастасия Гидикова, президент на Лайънс клуб Стара Загора- Августа припомни, че за клуба дарението е традиция, както и да реализира проекти, в името на нашето бъдеще-децата. По думите й инициативата е продължение на „Играй с приятели офлайн“ и добави : „Задаваме общуването с децата заедно в игри и творчески занимания, като основа на изграждане на традиции и навици да говорят, да се развиват, да се забавляват и творят без електронни устройства“.
 
Предстои и реализацията на инициативата „Буквоплет“-състезание по правопис и правоговор за второкласници, в което Клубовете по градове ще излъчат финалисти за националния кръг на състезанието.
 
В понеделник във фоайето на общината ще бъде открита изложба на участниците в конкурса „Плакат на мира“. Той се организира от Лайънс клуб интернешънъл и в него участват деца на възраст от 11 до 13 години от над 70 страни. Темата е „Пътешествието на мира“ , а идеята на създателите и организаторите на конкурса е да се даде възможност на децата да нарисуват своята представа за мир и да я покажат на света.
 
От Лайънс клуб Стара Загора Августа подготвят и още една изненада за старозагорските малчугани-в началото на следващата година ще бъде открита „Къщичка на доброто“, където ще се разменят играчки и ще се реализират различни други инициативи.