/ netinfo
Дарението възлиза на 2 400 лв. Така наречените зумери ще осигуряват безопасното преминаване на незрящи през кръстовището до храма „Всех Святих” в Парка на възрожденците. Устройствата бяха монтирани от специалисти от ОП „Комунални дейности” към Община Русе.

Дамският Лайънс клуб Русе-Сексагинта Приста подари изследвания на незрящи

Акцията по набирането на средствата започна още миналата година, когато на чело на Лайънс клуб Русе - Сексагинта Приста беше д-р Даниела Бурмова. Поводът за стартирането й беше 20-ата годишнина от основаването на дамския клуб. На поставянето на зумерите присъстваха председателят на Областната организация на Съюза на слепите Росица Маринова и техническия секретар на организацията Лиляна Димитрова.

Русенските Лайънс клубове с дарение за незрящите

Те отправиха благодарност към дамите от Лайънс клуб Русе - Сексагинта Приста за поредната инициатива, с която им подават ръка. „Щастлива съм, че успяхме да завършим успешно това начинание”, сподели настоящият президент на клуба Деница Тиханова.

Тя припомни, че дамите от Лайънс клуб Русе - Сексагинта Приста работят за облагородяване на градската среда в района на църквата „Всех Святих“ и адаптирането ѝ за хора със специфични потребности. По инициатива на клуба, миналата година беше изработена и монтирана информационна табела за историята на църквата.