Обновете дома си….
Обновете дома си…. / netinfo
Демонстрационен проект за обновяване на многофамилни жилищни сгради започна в Стара Загора. Кандидати могат да бъдат собственици на жилища, построени преди повече от 20 години. Проектът е по Програма за развитие на ООН. Организатори са Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а Община Стара Загора е партньор по проекта.

“До момента има само 5 сгради в България, които са обновени. В момента се работи по нови 20. Условието за кандидатстване е между жителите в дадения блок да има 100% съгласие”, каза консултантът в Министерството на регионалното развитие и благоустройството Драго Джалов.

Ако вашата сграда бъде одобрена за участие, се изпълнява определен пакет от обновителни дейности. Проектът осигурява 100% субсидия за обновяване на общите части на сградата. Ремонтните дейности на всеки един апартамент,като смяна на дограма и други, се заплащат на 80% от собствениците.

Срокът за подаване на документите е до края на януари, но от министерството потвърдиха, че датата ще бъде удължена с още един месец. Към момента в общинска администрация няма внесени заявки за участие. Кандидатите могат да подадат документи в Общината по образец от интернет страница www.obnovendom.com