документи
документи / БГНЕС, архив
Областният управител Гергана Микова оспорва решението на Старозагорския Общински съвет във връзка с проект за изменение на ОУП за „Бедечка”. Спорът е отнесен към Административния съд .
 
Решението  беше прието на 28 септември по време на сесия на местния парламент и гласи: „Одобрява проект за изменение на действащия Общ устройствен план (ОУП) на гр. Стара Загора и прилежащите крайградски територии, одобрен с Решение №1158 по Протокол 55 от 26.05.2011 г. на Общински съвет Стара Загора, в частта му за квартал/парк „Бедечка“ при граници: юг – ул. „Христина Морфова“, север – алеята на предприятие „Труд“, запад – ул. „Иван Вазов“, изток – ул. „Хан Тервел“.
 
Мотивите на областния управител Гергана Микова за оспорване на решението са, че проектът е различен от този, за който бе проведено обществено обсъждане  в края на месец януари тази година. 
 
„Това не е оспорване по същество, а е спор по процедура. Интерпретациите на съветниците от левицата са опит да се възползват от една стандартна процедура, каквато е административният контрол по отношение на актовете на всички общински съвети в областта”, коментира пред Дарик Микова  разпространеното становище на съветниците от БСП, в което те заявяват: „Предупредихме, че мнозинството на ГЕРБ нарушава закона, заповедта на областния управител за „Бедечка“ го потвърди”. Микова определи това като „опит от страна на БСП да яхнат вълненията на старозагорци за казуса „Бедечка”.