протест
протест / 24 Часа
За тридневни протести се готвят собствениците на парцели в „Бедечка”. Тази вечер от 18:00 до 20:00 часа те се събират на площада пред общината,  за утре планират протест на кръстовището на бул.”Цар Симеон Велики” и ул. „Х. Д. Асенов”, а в сряда отново пред общината те ще завършат тридневния протестен маратон с хоро.
 
Община Стара Загора е изразходвала 141 328 лв. за провеждането на референдума за Бедечка

Миналата седмица, ден след протеста на защитниците на парк „Бедечка”, собствениците поискаха общината да приеме резултата от местния референдум по казуса  и да премахне забраната за строителство в квартала. С плакати "ЛЪЖАТА, наречена парк", "Конституцията и Закона над всички", "Незабавно сваляне на строителната забрана", собствениците за пореден път заявиха, че частната собственост е неприкосновена.
 

„Запазете Бедечка" поискаха незабавни строителни откази

Ето и исканията на собственици и наследници на терени в „Бедечка”, които те ще заявят за пореден път на протестите на 25, 26 и на 27 септември:
 
1. Незабавно сваляне на строителната забрана върху кв. „Бедечка“
 
2. Прилагане на съществуващия законен ОУП и ПУП-ПРЗ за кв. „Бедечка“, обнародван в ДВ, бр.75/02.10.2012г. и влязъл в законна сила на 12.11.2012г., подписан и приет от Вашето управление.
 
3. Незабавно трасиране на Общинските имоти и улици.
 
4. Да ползваме мирно собствеността си, за която плащаме данъци.
 
5. Паркове върху Общинска земя, не върху частна собственост.
 
6. Не желаем да ни интернирате!
 
Приоритет и цел на протеста, е приемането на конкретните ни справедливи и конституционни искания.