собственици
собственици / netinfo
Общината да приеме резултата от местния референдум по казуса „Бедечка” и да премахне забраната за строителство в квартала . За това настояват собствениците и наследници на терени там, които излизат на протест пред общината от 18:00 часа.
 
Те не приемат предложението на кмета Живко Тодоров за замяна на земите им с равностойни терени, държавна собственост. „Нека общината да зачита Законите и Конституцията ни! Незабавно да свалят забраната за квартал „Бедечка”, не искаме да бъдем интернирани”, обобщи исканията на собствениците Росица Джамбазова. Според тях, ниската избирателна активност и невалидният Референдум доказаха, че старозагорци са мъдри и разумни хора, защото въздържането от гласуване е съзнателен избор, избор на вот срещу самата система.
 
Защитници искат пълно запазване на парк „Бедечка”

Собствениците имат и друго притеснение: че ще бъде позволено строителство в южната част на „Бедечка”, където са терените на шестте големи фирми-прекупвачи, а ще има забрана в северната част, където са земите на наследниците. Повечето от тях плащат данъци две десетилетия, платили са си ПУП-ове, водили са дела, припомни Джамбазова.
 
С държавни земи ще обезщетяват собствениците в „Бедечка“

В разпространено в социалната мрежа съобщение за протеста довечера от 18 часа пред общината, собствениците призовават  старозагорци да подкрепят реда, законността и Конституцията. „Ние НЕ искаме да ни отчуждават и преселват там, където някой си пожелае. Ние искаме да живеем в нашите законни, наследствени имоти – с нашите деца и внуци”.