директор ОД МВР
директор ОД МВР / DarikNews.bg
Няма задържани лица във връзка със съмнения за нарушаване на изборния процес в Мъглиж, съобщи директорът на ОД МВР ст. Комисар Стоян Стоянов и посочи, че в дирекцията са постъпили два сигнала.

На 28 февруари във връзка с публикация в местна медия е извършена проверка. В репортажа е показано как хора, които са гласували с определен цвят маски, ги предават на жена, която ги прибира в торбичка.

Директорът на полицията информира, че жената е установена и е разпитана. Не е криминално проявена, не е осъждана и не е общински съветник. Маските не са били само оранжеви, имало е и други цветове, допълниха от полицията.

Материалите са предадени на Районна прокуратура-Стара Загора и се очаква  да се произнесат във връзка  с проверките

В деня за размисъл е постъпил анонимен сигнал на тел. 112 за лица, които предлагат пари в Тулово. На място е извършена проверка,  но сигналът не е потвърден.

По-рано през деня от  щаба на "Изправи се. БГ"  коментираха, че според тях е налице нова иновативна схема за контролиране на вот - избирателите от секциите в Мъглиж гласували с предварително издадени еднакви по цвят оранжеви защитни маски, които след поддаването на гласовете били отчитани - оставяни на едно и също място. Маските са преброявани от организаторите на вота и вероятно след това се изпълнявали. Според Мая Манолова в Мъглиж има задържан един мъж - съпруг на общинска съветничка от ГЕРБ.

„Мая Манолова днес цитира бройки в избирателна комисия, които гледайки записа на телевизията на ПР-а на БСП, се доближават странно много като бройка на намерените и гласувалите за нея хора. Манолова получава информация от загубил кандидат, но за всичко това тя иска ние да отговаряме. За какво да отговаряме- цветът на маските е ясен, явяването ни е ясно, ясен е и резултатът от изборите-59%  за ГЕРБ.

Това е повод днес всички да слушат за проблемите между Мая Манолова и БСП. Да си решат проблема заедно ли се явяват, пречат ли си и тогава да прехвърлят проблема върху „здравата глава““, коментира депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

С 58.99% подкрепа, изборите за кмет в Мъглиж спечели кандидатът на ГЕРБ, подкрепен от ВМРО Д-р Душо Гавазов.