Недялков не бил уведомен официално за изключването от ГЕРБ
Недялков не бил уведомен официално за изключването от ГЕРБ / DarikNews.bg, архив

Очаквам недоволните в цялата страна от едноличната власт, която Цветан Цветанов упражнява в ГЕРБ, да свикат по-рано национална конференция-съвещание, на която да бъде избрано ново национално ръководство. По устав форумът трябва да се проведе догодина, каза бившият вече областен управител Недялко Недялков. Той призна, че за изключването си от партията научил от медиите и до момента никой официално не го е уведомил. Недялков разговарял снощи с общинския председател Емил Христов и с областния координатор Живко Тодоров, но и двамата отрекли да са вземали подобно решение.

Късно снощи до медиите бе разпространено прессъобщение от ГЕРБ, че още на 22 май членството на Недялков в партията е прекратено. Той обаче изрази недоумение от факта, че само два дни по-рано областният координатор на партията в Стара Загора Живко Тодоров и административният секретар Венелин Митев са провели среща с него, на която бил поканен отново да се завърне на поста областен координатор на ГЕРБ в Стара Загора.

„Всичко е съшито с бели конци. Излиза, че партията, за която съм работил и ще продължа да работя, не е демократична. Обещавам ви, че ще спазя обещанието си да бъда коректив и ще продължа да работя за ГЕРБ. Областен координатор бих станал само ако ме покани Бойко Борисов", категоричен бе Недялков и призна, че е поискал среща с лидера на ГЕРБ чрез SMS в началото на седмицата, за да обсъдят важни партийни въпроси. Отговор до момента обаче не е получил.

Според Недялков общинските структури били принуждавани от Цветан Цветанов още снощи да пишат протоколи със стара дата във връзка с изключването му от партията. Протоколи със задна дата няма да подпиша, му казал категорично кметът и областен координатор на партията Живко Тодоров.

"Аз оставам в ГЕРБ. Ще работя с хората, които основахме партията докато ме реабилитират, а това ще стане, когато Цветан Цветанов излезе нея. Аз си позволих да назова името му вчера и научавам, че съм изключен. Тепърва хората се освобождават от страха, защото цялата административна и партийна власт беше в ръцете на един човек. Ако тези действия, които уронват авторитета и престижа ми продължат, аз ще казвам всеки ден по една новост, която няма да бъде лицеприятна. Даже и за хората, които в момента искат да са в услуга на Цветан Цветанов", закани се Недялков.