отец Тодор
отец Тодор / Старозагорска митрополия
отец Тодор
102264
отец Тодор
  • отец Тодор
Отец  Тодор Милчев е от онези хора, които като видиш и съжаляваш, че не си познавал цял живот. От него се излъчва доброта и благородство, които попиваш неусетно.

Пътят към храма не бил труден, разказва, че още от малък бил възпитан от родителите си с кълновете на вярата. Спомня си, че докато бил семинарист често му се налагало да води религиозни разговори най-вече с офицерите от т.нар. нова власт. В онези далечни години, вярата била поставяна на изпитание, но свещеникът признава, че никой и нищо не го е разколебавал от нея.

През годините отец Тодор Милчев  служил при трима митрополити, сега е при четвърти-Киприан но както сам казва „това не е някакъв особен знак“. Просто е благодарен за дадената му възможност да пази вярата и се моли за още сили и занапред. Признава, че неговата страст в живота е музиката, радва се на обичта и благоволението на хората, обнадежден е от светлинките, които вижда в очите на децата.

Ден след Рождество-празникът на вярата, надеждата и радостта, ви срещаме с 87-годишния отец Тодор Милчев, който служи в един и същи храм от далечната 1956 година.

Какво споделя най-възрастният свещеник в Старозагорската епархия, чуйте в прикачения звуков файл.