Над 21 милиона лева задължения установиха инспектори
Над 21 милиона лева задължения установиха инспектори / netinfo
За първите шест месеца на годината, инспекторите по приходите в НАП Стара Загора са приключили 293 ревизии. От обжалваните 31 ревизионни актове, на следваща инстанция са потвърдени 21 от тях.

Сумата на допълнително разкритите задължения е в размер над 21 милиона лева. Установени са данъчни задължения по Закона за данъка върху добавената стойност за над 16 милиона лева. Разкрити са неначислени осигуровки в размер на повече от 400 хиляди лева и неначислени данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане за повече от 4 милиона лева. На 87 % от ревизираните за периода фирми са съставени ревизионни актове с допълнително установени задължения.

От януари до края на юни, инспекторите от НАП Стара Загора са подали общо 27 сигнала към Прокуратурата за фирми и физически лица които не са представили информация и не са съдействали на оперативните органи. Също така са подадени сигнали за фирми, които са спрели плащанията си и не са обявили неплатежоспособността си пред съда, представили са документи с невярно съдържание. Част от нарушенията са за неправомерно отчетени разходи.

Към момента продължават ревизиите по браншове, съвместните проверки с инспекцията по труда и внезапните проверки в обекти на открито и закрито от инспекторите в отдел „Контрол”.