Н. Недялков : Романтичният период на ГЕРБ свърши
Н. Недялков : Романтичният период на ГЕРБ свърши / DarikNews.bg

Ще се върна като партиен функционер в ГЕРБ само при отсъствието на Цветан Цветанов от Изпълнителната комисия, категоричен беше досегашният областен управител на Стара Загора, един от основателите на партията и бивш областен координатор Недялко Недялков. По думите му, романтичният период на ГЕРБ приключи, а добрият тон на професионализъм и приятелство, наложен от първия екип на партията, вече отсъства.

Според него са останали само „материалисти, доносници, нагаждачи, черният ПР". Той припомни, че партията е създадена заради Бойко Борисов. „Не съм познавал Цветанов, не го знаех какъв е в партията, на каква длъжност е. Впоследствие видях как стоят нещата в организацията-насадиха се послушание, лична преданост. Аз не искам да работя за партия, която от партията на Борисов се превърна в партия на Цветанов".

Въпреки всичко, Недялков обеща да бъде коректив на ГЕРБ, но завръщането му в политиката като висш функционер ще зависи от изваждането на Цветанов от Изпълнителната комисия. „Официално разцепление в ГЕРБ няма, но нещата тлеят. Необходимо е в партията да се завърне добрият дух и намерения, защото няма млади и стари в политиката. Има можещи и неможещи. Въпреки всичко, аз ще работя за ГЕРБ".

Нормално беше да има приемственост между стар и нов областен управител, коментира още Недялков. До ранния следобед той и колегите му в страната не са получили своите заповеди за освобождаване.

Недялков отчете свършената работа от екипа му през изминалата година и половина-времето, в което той беше областен управител на Стара Загора. „Заварих екип от специалисти, на които дадох шанс да покажат как работят. Днес мога да потвърдя, че тук има експерти, които се отнасят отговорно към работата и задълженията си, с което се гордея". Девет ключови приоритета открои досегашният областен управител в работата си, сред които привличане на инвеститори и подобряване на административното обслужване, работа по реализиране на големите инфраструктурни обекти в областта: автомагистрала „Тракия", тунела под Шипка, привличане на инвеститор за летището, инвестиции в „Мини Марица-изток". Областна администрация е разгледала 3804 решения на общинските съвети в региона, от които е върнала 47, а 26 са били оспорени. Недялко Недялков информира, че фирма „Нелсен чистота", чийто договор с общината се прекратява от 7 юни, е подала жалба чрез областния управител до Административния съд.

„Аз и моят екип работихме не като политици, а като държавници. Препоръчвам това да бъде стил и на нашите наследници", каза Недялко Недялков и сподели, че след областна администрация се завръща към бизнес делата си.

Заместникът на Недялков Димитър Драчев поема временно поста областен управител.