Музика и театър на открито - тази вечер в Стара Загора
Музика и театър на открито - тази вечер в Стара Загора / Организатори

За първи път старозагорци могат да видят и чуят проекта "Музика и театър на открито". Той е част от Европейската нощ на музеите. Заглавието подсказва, че под звездите ще има истински театър и качествена музика на живо - нещо, което не е правено в нашия град...или поне не едновременно. Изявата се осъществява на открита сцена пред клуб DRUMS. Събитието включва театралния спектакъл "Извън кадър" и аудиовизуалния проект Living Space, и е напълно безплатно.

"Извън кадър" е забавен спектакъл по текстове на Петко Каменов. Героите в него са интересни и някак близки до нас. Но отвъд привидно забавното, всеки зрител ще открие дълбоки истини за това докъде се простират мечтите ни и колко малко му трябва на човек, за да бъде щастлив. "Извън Кадър" разказва какво се случва с идолите от екрана, когато прожекторите угаснат.

Living Space е музикално-виртуален проект съчетаващ фотографии и „world music" звучене. Акустичните китара и бас се преплитат с ефирни вокали подплатени от ритъма на Udu drum. Съчетанието на двете изкуства се случва сякаш спонтанно - по време на изпълненията на живо различните фотоси се сменят, в зависимост от това в каква посока се развива музикалния сценарий.

Фотографиите и визията са на Никола Николов, а музикантите са: Жели Белчилова - глас/перкусии, Николай Карагеоргиев - акустична китара, Александър Леков - акустичен бас и Емил Пехливанов - уду и перкусии.