полиция
полиция / netinfo
Възрастна пешеходка почина след като я блъсна джип
26-годишна жена почина в катастрофа на автомагистрала „Тракия, станала на 18 ноември. В посока запад-изток се движил лек автомобил, управляван от 36-годишен водач от Ямбол. По неизяснени към момента причини той изгубил контрол над колата, която напуснала платното, блъснала се в предпазна ограда и се приземила в крайпътна нива.
 
В резултат на удара на място е починала пътуващата на предна дясна седалка 26-годишна жена. Пътуващата на задната седалка 70-годишна жена е с множество травми, откарана е в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота. Пътуващите на задната седалка на автомобила в системи за обезопасяване две момичета на 3 и на 6 години получили леки наранявания. Обслужени са амбулаторно и са освободени, без опасност за живота. Водачът на автомобила е получил мозъчно сътресение и разкъсно-контузна рана на главата. Настанен е за наблюдение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Той е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен.  
           
В Стара Загора джип блъсна 90-годишна неправилно пресичаща пешеходка, близо до Дом №74. Жената била откарана в УМБАЛ – Стара Загора, където след извършен преглед е настанена за лечение, но по-късно починала. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, като резултатите са отрицателни.