кръгово кръстовище
кръгово кръстовище / община Стара Загора
Кръговото кръстовище в кв. “Кольо Ганчев” ще бъде завършено до началото на октомври. Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
 
“С това кръгово срещнахме големи затруднения, тъй като там има много сериозни подземни комуникации, които се ремонтират в момента. През годините нищо не е правено както трябва, всеки е прекарвал кабели където му падне и всичко това сега се преработва”, обясни кметът.
 
На кръговото кръстовище в кв. “Кольо Ганчев” се правят шахти, бетонира се, изчаква се бетонът да стегне и чак тогава се разгръща същинската работа. “Понякога има подготвителни дейности, които трябва да приключат и тогава се преминава към основната ремонтна дейност”, коментира Тодоров.
 
Според кмета, вместо да има светофар, който да задържа колите, новоизграденото кръгово кръстовище ще облекчава трафика.  
 
Предстои да бъде ремонтирана ул. “Иван Вазов”, пътят към екарисажа, както и ул. “Промишлена”, която не е рехабилитирана от години и е в много тежко състояние. Тя ще бъде цялостно асфалтирана.
 
През есента започва и ремонтът на Зоопарка. Предстои Община Стара Загора да пусне процедури за реконструкция на Руския пазар, Станционната градина и Летния театър.