Джоана
Джоана / netinfo
Събраните пари до момента отиват за благотворителност
Разходите по транспортирането на тялото на Джоана  ще се поемат от колеж “Береа”, където тя беше студентка. Всички събрани пари до момента ще отидат за благотворителност. Това съобщиха родителите на 23-годишната старозагорка, която загуби живота си в катастрофа в САЩ.

Ето какво написаха те:
  
''Приятели, току-що разбрахме,че Berea college ще поеме всички разходи по транспортирането на тленните останки на нашето мило дете. Благодарим на колежа и на всички съпричастни с нашата болка''.
 
При тежката катастрофа в Кентъки лек автомобил връхлита и разполовява на две колата, в която е пътувала Джоана, която загива на място. Разследващите все още се опитват да установят кой е виновен за трагичния инцидент.
 
Близките на загинала българка в САЩ се нуждаеха от помощ за транспортиране на тялото ѝ 

Джоана Иванова
е завършила ГПЧЕ „Ромен Ролан“, а от 2014 г. учи в колежа “Береа” в Кентъки. Учебното заведение е сред най-престижните в САЩ и света, а старозагорката била сред надарените студенти. Младото момиче било сочено от състудентите си като една от надеждите на учебното заведение. Такава си я спомнят и преподавателите й от Стара Загора.
 
Българска студентка убита при катастрофа в Кентъки

20 хиляди долара бяха необходими, за да бъде транспортиране на тялото на момичето от САЩ до България. Петър Божинов създава страница в портала gofundme.com, в която всеки може да дари средства, с които да облекчи родителите на загиналата. До момента са събрани близо 6 000 долара.