Джоана
Джоана / netinfo
Колеж „Береа“ поема разходите по транспортиране на тялото на Джоана, която загуби живота си в катастрофа в САЩ. Всички събрани пари до момента ще отидат за благотворителност. 20 хиляди долара бяха необходими на семейството на загиналата 23-годишна старозагорка в САЩ за транспортиране на тялото й в България.

Събраните пари до момента отиват за благотворителност

 
Младото момиче загуби живота си при катастрофа, съобщават от полицията в Кентъки. При тежкия инцидент лек автомобил връхлита и разполовява на две колата, в която е пътувала Джоана, която загива на място. Разследващите все още се опитват да установят кой е виновен за трагичния инцидент.
 
Българска студентка убита при катастрофа в Кентъки

Джоана Иванова е завършила ГПЧЕ „Ромен Ролан“, а от 2014 г. учи в колежа “Береа” в Кентъки. Учебното заведение е сред най-престижните в САЩ и света, а старозагорката била сред надарените студенти. Младото момиче било сочено от състудентите си като една от надеждите на учебното заведение. Такава си я спомнят и преподавателите й от Стара Загора.
 
Трудността, пред която се изправиха близките ѝ, бе не само тежката загуба, а и високата сума, която трябва да се заплати за транспортирането ѝ до Стара Загора. Петър Божинов създава страница в портала gofundme.com, в която всеки може да дари средства, с които да облекчи родителите на загиналата.
 
 След влизането в линка https://www.gofundme.com/dzhoana може да определите колко да дарите.