17-годишна българка е загинала при катастрофа в САЩ
17-годишна българка е загинала при катастрофа в САЩ / снимка: sxc.hu

17-годишна българка е загинала в жестока катастрофа в предградието на Хюстън - Манвил, щата Тексас, съобщава Нова телевизия. Зорница Петрова е била изявена спортистка и любимка в училището си - президент на класа си, изявена в плувния и тенис отборите и дори приета в университет.

Зори починала на място в катастрофа миналата сряда заедно с двама свои съученици - 17-годишната Сара Силвас и Джошуа-Джош Родригез, който е карал колата.

Около 2 часа следобед недалеч от училището, където учат тримата, Джош изгубил контрол над колата си и тя се забила в близко до улицата дере, след което се взривила. И тримата загинали на място.

Червени рози стоят до пътя и до къщата на Оникс Ларджъс. Той се е опитал да спаси тийнейджърите, но е било прекалено късно. „Имах угризения, че децата са умрели в този инцидент. Не знам как ще погледна семействата им", казва мъжът.

Съучениците на Зори са окачили неин медал и плувната ѝ шапка на табелката с името на улицата, където е станала трагедията. Засега все още не се знае причината за катастрофата, но от полицията не изключват възможността шофьорът - Джошуа Родригез, да е карал под влиянието на алкохол.

Източник: Novanews.bg