Ден на розовата фланелка
Ден на розовата фланелка / Сдружение "Самаряни"
На 22 февруари, един ден в розово, екипът на Кризисен център "Самарянска къща" проведе инициативи с учениците от СУ "Иван Вазов". По интерактивен начин бяха провокирани младите хора да изразят своята позиция срещу "тормоза" в училище. Снимки с лични послания, балони в небето с добри думи, розови тениски оригами бяха малка част от провокиращите позиция идеи, подготвени от организатори и доброволци.

През цялата седмица на фейсбук страницата на сдружението се появяват снимки на млади хора с техните лични послания по темата ненасилие в училище с #rozovaflanelka, както и видео клип с розов DAB допълва посланията по темата.
Екипът на Сдружение "Самаряни" призова всички приятели, партньори, доброволци, симпатизанти, старозагорци, на 22 февруари да облекат нещо розово и да допишат своето послание Keep calm and…", с която да станат част от кампанията.

"Keep calm and прескочи насилието" е кампания, която Сдружение "Самаряни" реализира благодарение на своята терапевтична програма  - "Детството не бива да боли!".

За първи път в България Денят на розовата фланелка се отбелязва през 2012 г.